VVD blij met grotere terrassen

LEIDSCHENDAM-VOORBURG – Tweede Pinksterdag is het zover. Dan mogen eindelijk de terrassen weer open. Naast menig inwoner hebben ook de ondernemers reikhalzend uitgekeken naar dit moment, waarop weer wat verdiend kan worden aan de tot nu toe heerlijke lente. Maar het gaat er voorlopig wel anders uitzien dan we gewend waren.

“Met de 1,5-metermaatregelen kunnen er flink minder tafeltjes op hetzelfde terras staan. We zijn dan ook erg blij met hoe de wethouder Economie samen met haar ambtenaren vlot aan de slag is gegaan om de horeca zoveel mogelijk ademruimte te geven,” zegt VVD-raadslid Bart Eleveld. Wie nu een rondje fietst door de gemeente ziet op meerdere plaatsen terrassen ontstaan. Zo werd eerder deze week al getest op de Julianabaan, liggen er pontons in het water van Leidsenhage en zijn er rond de sluis met tape extra vakken gemaakt. “Maar ook in de Kerkstraat en op het Stationsplein horen we van ondernemers dat ze bezig zijn met gave plannen,” zegt Eleveld. “We zien de creativiteit bij de ondernemers die we ook gehoopt hadden te zien. En hoe mooi is het dan om van diezelfde ondernemers complimenten te horen aan het adres van de gemeente voor de snelheid en openheid waarmee de ideeën zijn opgepakt. Dit is echt een voorbeeld van hoe we samen Leidschendam-Voorburg maken.”

Maandag 1 juni om 12:00 uur mag de horeca weer gedeeltelijk open. Binnen mogen maximaal 30 gasten tegelijk aanwezig zijn. Op de terrassen geldt geen maximum. Eleveld besluit: “Met het lekkere weer zou het best eens storm kunnen lopen op de terrassen. Houd hierbij alsjeblieft rekening met elkaar en met de 1,5-meterregels. Samen maken we Leidschendam-Voorburg, maar ook samen verslaan we corona. Geniet, maar houd voldoende afstand!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *